mai 07, 2008

Sunteti nefericiti, huh?

Nu va mai iubeste dobitoaca, nu mai zambeste ca altadata, nu mai surade misterios, nu va mai suge brebu in masina si nu mai isi trage in buba cu aceeasi ardoare. Nu mai striga? Decolteaza cavitatea' la vreun prieten de parca l-ar lua deja in gura?
Sau ati cazut in pasa cu skimbatul masinii (ca deh, si vecinu are acu renou cu cartela si comenzi pe volan), skimbatul anual al gresiei, faiantei si parketului, calorifere noi si frigiderul gol .
Adicatelea plm, gresia ti-o vede cine intra in casa si la masina se oftica dar nu ti-o umbla si in frigider dati-va in cacat.
Adica wisdom-ul ala mioritic cu "inelu la vedere, loganu in parcare, usa de metal si kilotii rupti in cur, plin de rate si udat de frica sa nu te dea afara de la serviciu ca ti-ai bagat pula in ea de masina de spalat, dvd si tv d-ala subtire cum are lumea buna. luat la oferta din cora...ca era mai 'eftin".
Va incadrati in una din situatiile de mai sus? Sunteti suparati ca nu aveti bani de dior si va dati cu str8? Ca nu aveti acg cum am vazut ca au toti cocalarii prin buc?
Vad prin jur prieteni care sufera din dragoste. vezi doamne, aia de mi-o fute nu mai zambeste mov, nu am bani de tu-tu cu 700k de cai putere, sa ma plimb tot cu 60 prin jegu asta de oras de-l numim noi capitala.
Muriti bah in plm din proprie initiativa!
Am fost azi in spital cu ceva probleme, mi-am dat seama cu uimire ca si io m-as incadra more or less prin categoriile tocmai amintite.
Spitalul, nu conteaza care, de copii.
Atmosfera alba, trista, saraca...dar nu asta e ideea. Nici unul dintre noi nu suntem curati : dobitoci, murdari, mincinosi, laudarosi, inconstienti, inculti, rai sau indiferenti, infumurati, lenesi, fricosi, curve, curve proaste, interesati material, financiar, ...nu toate, insa unele este imposibil sa nu va fi atins, sentimente pur umane pana la urma, orice mizeria ar denota notiunea.
Insa nu copiii, atat timp cat pot fi curati, impecabili, imaculati, frumosi sufleteste, albi...nu copii. ei nu au nici o vina. Pana la o varsta cand devin pervertiti, adica se MATURIZEAZA. ajung ca noi, ceilalti si suntem mandri de asta.
Revenind la subiectul cu spitalul (imi vine in cap, nichita cu ardea spitalul cu bolnvi cu tot si flacarile sfaraiau in carnuri, cu savaotul lui cu tot)....mi se pare atat de nedrept, de upside down, de fucked up, really f. up, de imoral daca vreti. Suport sa vad multe lucruri, sunt putine care ma mai deranjeaza, la care mai vibrez....insa nu copii nefericit, bolnavi, cu probleme de orice natura.
Faptul ca cei 2 cretini d-abia casatoriti nu se mai iubesc, ma lasa rece. Faptul ca ala isi bate sotia ca vrea sa stea cu amanta si consoarta zice ca nu...ma lasa rece, da-i in plm de cretini.
Dar ce vina are copilul izvorat din relatie? Ce a facut el sa suporte neintelegerile conjugale? Lipsurile financiare, emotionale rezultate din destramarea casniciei?
Nu puteti sa opriti copilul sa se acccidenteze (puteti sa minimalizati, sa incercati sa preveniti insa nu sa evitati in totalitate sa ocoliti intamplarile neprevazute), sa se imbolnaveasca, sa se nasca nu nush ce boala, slabiciune, intoleranta....nu, pentru asta putem da vina pe karma, destin, Dumneze, Budha, Allah, spiritul vantului sau orice altceva. Nu tine de noi.
Ce facem insa cu celelalte lucruri care sunt determinate de actiunile noastre, care sunt rezultatul alegerilor pe care le facem in viata?
Vazand un copil care sufera iti dai seama cat de cretin esti, cat de prins in mrejele vietii de zi cu zi ai ajuns, cat de superficial iti bati capul cu rahaturi si uiti de most important things.
Iti dai seama ca rujul tau de pishat five stars gold nu reprezinta nimic, ca masina, aerul conditionat, cuptorul cu microunde, casa de la munte si toata gresia si faianta din lume nu reprezinta nimic, ca ele nu valoreaza cat surasul unui copil.
On the contrary, nefericirea, in forma sa pura, inocenta, doare, sfasie. Indiferent de orice, indiferent kiar si de intensitate sau durata sau forma.
Am vazut o fetita care se plangea de mana, nush, nu am inteles ce ii cauzase afectiunea, nici nu conteaza. Stiam doar ca afara o sa tot de taximetristii prosti, de intoleranti, de rautate in forma sa lumeasca. Inconstient, separat, rupta de ratiune, ilogica, murdara, cruda.
Toti am fost odata la fel de inocenti? de lipsiti de aparare. Unde am pierdut asta? Cand? De ce? Este o evolutie? maturizarea, procesul caruia toti ii suntem sclavi sub imperiul trecerii timpului, este pozitiv?
Din punctul meu de vedere, nefiind ce-i drept prea romantic si prea indragostit de belle arte, imi bag pola-n toate tablourile din lume puse in balans cu un copil bolnav. As organiza bucuros trade-ul cu gioconda daca asta mi-ar castiga macar 1 viata a unui copil.
Cand, javre ordinare, v-ati skimbat? cum ati ajuns cretinii din mediul inconjurator, sclavi, mincinosi, hoti, criminali, violatori, talhari?
vazut-ati vreodata in persoale din jurul vostru, in cei pe care ii raniti...parintii? copii vostri, rudele? pe voi insiva? in patutz, cu cineva deasupra voastra care sa va ajute sa beti prima inghititura de lapte? sa tremure la gandul ca tusiti? ca ati racit, ca aveti febra, ca nu zambiti? Ca nu poate sa va cumpere jucaria mult dorita? Ca va puteti imbolnavi?
Vad top 300 milionari, vad top fotbalisti, muiste, formatii si basini holiudiene sau replici ieftine bucurestene, nu mai vad oameni. decat putini. Nu vad top 300 filantropi, oameni stimati, astia sa vi-i oameni tranformati in idoli, sa purtati bratari cu ei si insigne si geci si pantaloni, nu cu Asia si Mafia si Whitney si 50 cent si mika si mcrae si ronaldo. Pentru banii lor, pentru masinile pentru tarfele, pentru drogurile trase si luxul in care isi ineaca jegul, pentru asta ii invidiati, asta va doriti, asta tanjiti.

Sclavilor.

M-amenintati ca am belea?
Mesajul meu va lasa reci?
Ramaneti reci in pula mea (by Paraz. - once again, atat cat conteaza, gg)

unde este Dumnezeu cand un copil plange? cand sufera, cand se naste cu malformatii?
Ce face el atunci? Sufera? il intereseaza?
De ce nu il ajuta? un simplu semn...
ce bucurie ai cand mergi in maybach si treci pe langa un copil care isi doreste pizza si nu poate sa si-o cumpere? te simti bine fututi mortii matii
dar cand iti mai cumperi un bloc? sau un avion...sau esti prezent la o serata unde donezi 5 milioane pentru un spital de copii sau un camin? cam cat a costat ultima pereche de pantofi pe care ti-ai achizitionat-o.
Cand ii dai lu drogatu ala de fi-tu inca 50k de euro sa isi mai traga o masina sa plimbe proastele ce-s convinse ca pula are alt gust intr-un bemveu, te simti implinit? esti fericit ca ti-ai atins scopul in viata si te lauzi prietenilor? esti mandru de tine? la seratele unde donezi bani pt a apare in vreun ziar, vii tot intr-un costum care costa cat mancarea unei case de copii pe 1 an?

Kti.

Niciun comentariu: