mai 07, 2008

contracte de casatorie.

Petrecerile. Ce frumoase sunt, nu? Unele.
Sunt mai multe feluri de astfel de intruniri : ceaiuri, chindii, party-uri, bairamuri, baute, shedintze mai nou.
despre ce discuta oamenii la petrecere : in fct de generatii. astia, tinerii, "floarea", "speranta romaniei", fostii copii ce au prins confortul stalinist, actuali casatoriti, sunt plictisitori astia. nu merita sa discutam despre ei. majoritatea discuta despre bani, afaceri, vise, masini si "aventuri" (mai mult sau mai putin imaginare, mai mult sau mai putin sexuale, inchipuite....ehehehe, vremurile de haiducie : vodka si tigari la bucata, cate o mue cu banii de paine stransi de la ma-ta sau cu banii de romtelecom prin cine stie ce colturi obscure ale orasului. ce vremuri.......
Sau despre armata : ati observat cati oameni discuta despre armata? prin definitie o perioada de cacat a vietii, cu frig, mancare proasta, laba, frustrari, superiori dobitoci, mancare la pachet, mama in vizita...plm.
in special generatiile apuse care s-au apucat deja de gradinarit si dorm cur in cur cu sotia acasa, abordeaza subiectul asta "in the army"
Sau despre jocuri (sa nu ziceti ca nu am luat in calcul si new fucked up world generation order)
Sau despre muzica, filme, actori si alte aberatii asemenea

Un lucru este sigur, gandesc eu prin aburii de alcool omniprezenti ce imi lmpezesc judecata prin prizma sinapselor lipsa : oamenii la petreceri (alcool inclus nu vb acum despre profanari gen fanta, cola, socata, apa minerala si dulcetzuri) : vorbesc despre lucruri care le fac PLACERE, care ii bucura, i-au bucurat, de care isi aduc aminte cu placere, pentru si prin intermediul carora traiesc in virtutea inertiei.

Acum, sa va ajut putin din pct de vedere vizual si auditiv : cel putin o scrumiera plina, cel putin 5 persoane (sa zicem intre 25 si 40 de ani, alegeti voi), ceva pahare (intotdeauna minim de 2 ori fata de numarul persoanelor prezente... intotdeauna nu stii care e paharul tau si desi folosesti in permanenta cel putin 3 pahare, cand vrei sa intinzi mana sa bei....toate sunt situate in alt loc fata de unde stii tu ca l-ai pus), adaugati peste toate astea muzica, bagati femeile in alta camera (sunt spargatoare de petreceri in majoritatea cazurilor si desi vorbesc al dreaq de mult de va streseaza intotdeauna, la petrreceri nu gasesc subiecte de converstaie intre ele....tre sa le bagati in consecinta in seama si uite asa dispare atmosfera de bucurie) si aveti o petrecere sau macar un inceput de asa ceva.

BUUNN.
Care este insa nelamurirea mea? Pai imi sunt super cunoscute expresiile "cand eram in armata" , "cand ieseam io de la bagaboante", "aveam o pizda prin cartierul", "am rupt masina in ", "am ajuns la nivelul X si distrugeam in pvp tot ce prindeam".....INSA :
nu am auzit niciodata expresia urmatoare, exprimata fericit, cu aerul ala de om putin "luat", cu o tigara in mana si cu privirea visatoare " cand eram io casatorit...."

Adica de ce domnilor?
Bai astia, de ce nu vorbiti ma la fel de bucuros despre subiectul asta, a?
Nu ii spuneti/spuneati/afirmati/sustineati voi catre sotie ca aveti/ati avut o casatorie fericita?
Sa aud si io odata la o petrecere : bai Jeane, bai batrane, cand eram io casatorit sa imi bag pula ce bine era frate. Cum veneam io acasa bah si mancam ciorba si futeam frate, pai ce bine era...
Adica, sunt putin contrariat aici : sunteti masokisti bah? Ce bine era in armata sau ce ne distram (aici urmeaza un ras fericit, o gura de bere si "Gigi mai adu pasarica o bere, ce plm facem ca sunt uscat can sahara pe dinauntru" in liceu, sau ce muista aia de mate. Apropos de aceasta, ati observat ca niciodata profa de sport spre exemplu nu era o jegoasa? ii injuram pe aia de mate, romana, geografie, BOT-anica sau ce mai vreti voi...insa niciodata pe aia de sport. So, sfatul meu tineri viitori pedagogi, bagati-va la ANEFS) in liceu, sau cand lucram la institutul X si o futeam pe (obsedatilor, nu ati vorbi de implinirea planurilor cincinale si dead-lineauri si reusite in munca) Vasilica sau....orice altceva. Insa niciodata despre anii fericiti, frumosi, plini de sentimente inaltatoare petrecuti in timpul casatoriei.

"Bai gigele, ai venit ma cu berea aia?
Asa tata, merci mult.
Auzi ba gigele, uite asta le ziceam la astia mici, ti-o aduci aminte ma pe aurica? Prima casatoria dobitocule, cum nu iti aduci aminte. Asa, aia. Ce fericit eram ba, ce vremuri, ce amintiri frumoase. Cum calculam noi banii de rujuri impreuna, cum imi luam io stergatoare pentru masina din banii imprumutati de la un coleg...ca ai mei trebuia sa ii predau acasa la sotie cu fluturash cu tot. ce sarmale facea ba. Bune. Si ce bine se futea. Buna. Si ce curat era in casa. Ce grija avea de mine. Doamneee, cum imi calca ia camasile."
IPOCRITILOR!!!

Asta alta treaba care nu imi da pace : de ce nu va laudati sotiile ca se fut bine? sunteti sfiosi, sunteti gentlemani sau doar sinceri si amarati ca pozitia umeri craci nu mai prezinta interes? De ce intotdauna "aia din liceu" era mai buna? Atunci de ce dreaq n-ati luat-o pe aia?
Stiu, stiu...nu-mi spuneti. Pe aia ati luat-o dar acum nu se mai fute asa


Putem sa trage concluzia "casatoria, in genere nu defineste perioada cea mai fericita din viata noastra" ? sau el putin nu perioada de care vreau sa imi aduc aminte la petrecere.

Domnilor, dragi tovarasi de suferinta, bai astia : am propuneri, decolatati okiu bulangiilor.

PROPUN CONTRACTUL DE CASATORIE PE O PERIOADA DE 5 ANI cu posibilitatea de prelungire.
Contractul se va considera reziliat, de drept, in cazul in care :
-partile nu isi vor exprima in scris (expres, nu mergem pe tacit aici, ca s-ar putea sa va lege de pat), aceasta optiune de a prelungi contractul, in conditiile stipulate initital.

Parca si vad : Domnul si Doamna Papuc, incepand de astazi, 10.10.2007s, contractul incheiat intre voi este considerat reziliat.
Vb serios, inchideti ochii si imaginati-va : el iesind din primarie cu ochii razandu-i, aruncandu-si basca in sus, foto cu picioarele in aer la o detenta impresionanta cu mainile desfacute in zbor cu fericirea ce ii inunda venele, cu adrenalina materializandu-se si inconjurandu-l :
SUUUUUUNT LIBEEEEEEER!!!!!
URAAAA!!!
TRAIASCA LIBERTATEA PENTRU CARE AU LUPTAT SI AU MURIT STRAMOSII NOSTRII.
LIBER, pronunti si nu iti vine sa crezi : griji, suparari, au disparut. lumea iti zambeste fericita pe scarile primariei "a scapat inca unul", barbatii te bat pe umar cu afectiune, sufletul lor iti impartaseste bucuria. Un vechi prieten te strange la piept "esti liber adriane", are lacrimi in ochi. a trecut si el prin asta, stie ce inseamna. Liber batrane, sa fii fericit si sa stai deoparte altadata.

Liber
Arbitru.

Niciun comentariu: