septembrie 21, 2007

Schimb de mame

Nimic din ceea ce declar mai jos nu are pretentia de a fi adevarat, logic, de bun simt, aplicabil, legat de realitate si comprehensibil (ti-ai dracucucuvintele voastre de imi stric io tastatura si imi frang degetele).
Skimb de mame : o emisiune cu vag persistent dulce amarui alb negru intens caracter americanesc.
Adicatelea se face cam asa ceva : se ia o mama cat mai taranca posibila cu minim 2
calcaie crapate si situatie familiala financiar complicata si se pune alaturi de 1 fiinta ce se scalda in situatii aparent opuse pe cai turcesti, arabesti (astia cad cel mai repede la borcan pt ca atunci cand toata viata ai dat in camile, te-ai spalat cu nisip si ai vazut femei doar la televizor pe geamu vecinilor ca doar nu era alu matale cand ajungi la romania si vezi ca cu o suta de dolari cuceresti vreo 5 la pret de 1 camila e normal sa te simti si destept si bogat si Alah al akhbar si dupa ce le-ai gustat pe astea poti sa te apuci linistit sa mai faci vreo 3 bombitze sa plantezi vreo 5 kile de antrax si sa planuiesti cum ajungi in raiul lui alah si al lui mohamed, Ba1az1d Ildirim si Sinan cu tot cu dintii lui)....sa ne intoarcem la emisiune : ziceam asa pe scurt, ori una bogata si proasta cu craci si ramificatii cu tot cu frunze si flori si pistil d-ala cu plantele lor fanerogame cu stil ovar si tigmat cu tot, adica o adevarata increngatura a regnului vegetal punct.
Unde ramasesem?
Asha, sa inchid Dex-ul.
Si se pune in opozitie, antiteza cu 1 alta taranca la fel de proasta dar cu mai putini bani cu copchii cat sa ai un ansamblu cu solisti si scenaristi si cor si 1 barbat cu calcaiele la fel si cu la fel de multe carti citite, obraji rosii si plini, burta, pantofi cu ciucurasi si bot lung, pantaloni la dunga si logan si geaca cu culori tampite si caciula ruseasca cu tezaurul lor cu toti si cu moldova si cretinul ala al lor de stalin, de dupa ce ii impushca se pisa pa ei si radea ca era amuzant si curvele lor cu pauker in frunte, 3 gaini in curte, gospodarie in regula si gresie noua si faianta noua si aragaz cu timer si trening sergiotachini si costumul de la nunta inchis doar la un nasture ca nu era burta cand a fost cumparat.
Ce obtii din aceasta antiteza? O scarba de emisiune. Dar cu rating.Adicatelea cum vine ratingul asta?
Pai cam asa : curva....dar are clienti macar.Se uita lumea? Beleshte okii la micul ecran? BUUN, mission acomplished. Educatie si rol cultural? Zero...dar macar are clienti.
dar sa ne intoarcem la emisiune : pentru a nush cata oara sunt surprins ca mi se confirma teoria : cu cat e mai proasta persoana cu atat e sigura ca e mai destepta. cu cat e mai taranca cu atat e mai sigura ca e doamna. cu cat e mai manelist cu atat e mai convins ca singurul scop al vietii e dat de audi si vila cu turnuri.De ce trag io concluzii d-astea pripite si superficiale?
Daramite, am vazut acum ceva timp o astfel de emisiunea : situatia statea cam asa, taranca descrisa mai sus cu burta mai mare ca tzatzele, copilul manelist care isi incerca vocea cu aerul ca este intruchioparea idolului sau (vali minune, vijelie, de aur...etc) cantand ceva cu "suparat e doamne eu", si barbatul descris mai sus.
-cealalta parte, surpriza, se abatea de la tipar : o femeie modesta, frumushica foc, mulatra, cu 2 copii (sotul plecase nu se site unde 'zda masii si lasa-se femeia singura). avea un baiat, o dulceatza de copil de vreo 10 ani ce semana cu pushtiul din bomfunk mc's - freestyler (in opozitie cu manelistul in devenire, copilul tzarancii, ce semana cu toti ceilalti romani), si o fetitza scumpa si dragalasa.-

Intriga?

-Pai, vezi dom'le taranca era suparata foc a dreaq, cum ca acasa nu era curat luna, nu stralucea gresia si nu era 5 feluri de ciorba in frigider sa fie copii rosii in obrajori, durdulii si crapand de sanatate.
-Incerca sa ii explice mulatra : doamna, (draceee, cred ca era nume propriu pt ca nu se putea sa fie aia doamnaaa), sunt plecata de dimineatza pana seara, muncesc pt a imi plati chiria deoarece nu imi permit sa imi iau apartament, vin acasa dupa 10 ore de munca, se poate ca nu intotdeauna sa mai am timp sa spal gresia si sa lustruiesc mobila.-dar, moldoveanca noastra, NU si NU.
Ii tot dadea zor cu datoria de mama, ce daca ea statea si freca gainile acasa si avea meseria de casnica, nu conta asta. conta ca facea ciorba si freca cada de 3 ori pe zi si dadea cu matura prin batataura.
-dar este mai important ca eu comunic cu copii mei si ma joc cu ei cand vin acasa si ii sfatuiesc si invata bine si sunt cuminti...replica mulatra-ce comunicare dom'le,
-ce joaca? pai esti mama sau ce esti? tovarash de joaca? asta le trebe lor? in loc sa straluceasca parchetul? ....Cam asta a fost momentul la care nu am mai rezistat pt ca imi venea sa sparg tv-ul si sa o strang de gat pe dobitoaca ...
Pai si sa nu iti vina sa o iei la fuga peste hotare? cand vezi de ce oameni suntem inconjurati? sa nu iti vina sa iti schimbi cetatenia dreaq si sa te numesti Gonzales? macar asa sa poti spune cu mana pe inima ca sunt dobitoci aia nu astia, ai tai.

21milioane minus inca unul

Niciun comentariu: