septembrie 03, 2007

notari - publici, wc-uri ecologice

Notari publici - ce exprimare amuzanta!

Conf. art. 3 din legea notarilor publici ( Legea notarilor publici si a activitatii notariale Legea nr. 36 din 12/05/1995, a notarilor publici si a activitatii notariale Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 92 din 16/05/1995 ) : "Notarul public este investit sa indeplineasca un serviciu de interes public si are statutul unei functii autonome".

conf. art 7 din aceeasi lege a notarilor publici : "Activitatea notariala se infaptuieste in mod egal pentru toate persoanele, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala."

Well, cred ca legiuitorul a uiatara sa scrie aici si despre o alta diferentiere la nivelul onorariului notarial : pentru ca mai nou, dragii nostri notari "publici" nu mai tin cont decat de onorariul pe care tu in calitate de client i-l vei aduce.
Mai tineti minte in desene animate cand Tom spre exemplu, mort de foame, il vedea pe Jerry sub forma unui pui la rotisor? Sau cand Tom, fiind destinatarul unei averi imense sub conditia tratamentului aplicat soriceilor, il vedea pe Jeryy sub forma unei bancnote?

Cam asta reprezentam noi, clientii obligati de autoritatile publice sa autentificam, declaram notarial, incheiem orice alte acte, pentru dragii nostri NOTARI [b]PUBLICI[/b] :esti evaluat de la intrare "DUMNEAVOASTRA?" - ne asalteaza de la intrare cu impertinenta vreo angajata! se uita la noi de parca am veni sa ii cersim ceva. (buna ziua, bine ati venit, stimate doamna, cu ce va putem fi de folos - acestea sunt formule desuete si cosumatoare de timp si politete ce nu este necesara in astfel de situatii pt ca noi, cetatenii, amaratii trimisi sa incheiem acte, ii deranjam pe ei "NOTARII" impropriu numit publici.

Acum urmeaza partea urata "incepi sa explici de ce ai venit, de ce si unde ti s-a cerut sa mai inchei naiba stie ce copie. legalizare, declaratie, acte, etc". Daca totusi ai norocul sa te prezinti ca un pui cu copane mare si aripi frumoase, bine gatite, venit pt vreo vanzare-cumparare, mostenire mai grasa, esti poate mai bine tratat, naiba stie, prin absurd, poate obtii si vreun zambet sau un "luati loc".

Sa speram insa ca nu te-ai prezentat pt vreo copie amarata de buletin, vreo copie legalizata de certificat de mostenitor, declaratie notariala, pt ca in acest moment te-ai transformat din frumosul pui la rotisor intr-un amarat de frate Petreush, slab, amarat, tacamuri ceaushiste ce sa mai.


Astepti sa iti vin randul....si astepti.......si stai la rand.....si secretara aia cu mutra de bulldog englez cu prognatism inferior specific iti arunca priviri iritate ca ai indraznit sa te prezinti la un cabinet notarial cu o astfel de cerere la care onorariul este de numai cateva sute de mii.

Adica, sa se deranjeze doamna notar sa dea o semnatura pt cativa amarati de ron? Pai, are de cumparat case si inca ceva masini si vile la munte si tu te prezinti cu mizilicuri d-astea? NEOBRAZATULEEE!!! stii cat s-a facut metru de teren in zona de nord? Stii la ce pret mai este X5-ul? Audi A8 stii cat consuma? pai si din ce o sa plateasca saraca doamna notar ce trudeste atat sa dea o semnatura pe un act redactat de catre vreo secretara angajata cu 800 ron pe luna? din amarata ta de legalizare de copie de buletin? din amarata ta de taxa notariala de 30ron? NESIMTITULEE!!! sa vii la notar cand ai de facut vanzari-cumparari si mosteniri calumea nu flecushtetze din astea de 20 ron.

Ne-am inteles?

In timpul asta tu stai si astepti, daca stai pe vreun scaun esti norocos, insa de obicei stai in picioare si astepti sa te strige cineva, sa te bage si pe tine in seama, sa inteleaga cineva in acel birou ca nu ai venit de drag ci ca ai fost trimis pt ca de cine stie ce primarie, banca, etc sa dai afurisite de declaratii si sa prezinti copii legalizate la notariat.

Vezi cum pe langa tine intra direct la doamna notar oamenii cu pile, avand de incheiat acte grase, relatiile si reprezentanti de agentii imobiliare, cunostinte si alte feluri de pui grasi si bine copti la rotisor. Pe cand tu, o amarata de punga de tacamuri de umpli de var sprijinit de vreun zid si te tot dai stanga-dreapta pt ca in holishorul mic de la intrare toate lumea se incurca de tine.

Mai nou exista un trend cu afishele : nu lucram decat cu programare. Daca ai de facut vreun act baban...obtii programarea, daca nu...esti refuzat "nu facem legalizari domnu", avem programari pe 1 luna in avan, ....."aaa, scuzati-ma vanzare-cumparare? teren in valoare de 150.000Euro? cum sa nu, intrati va rog, va voi redacta actul imediat.

Niciun comentariu: