aprilie 19, 2011

Cum mai tragem 1 ban cinstit, de la consumatori? By GDF Suez

Ce s-au ganditara astia de la GDF SUEZ Energy România : bah, noi cum plm mai scoatem un ban de la consumatori?
- Am marit pretul?
- Marit.
- Avem concurenta?
- Esti prost?
- Ok, glumeam da-te-n gatu' ma-tii!
- Deci suntem lideri pe piata de distributie, da?
- Da!
- Si nu avem concurenta, da?
-...
- Ciudat : suntem cei mai buni dintre singurii care actioneaza in zona. Sa revenim insa la intrebarea mea, cum mai scoatem un ban de la astia?
Unu mai mic si negricios cu o figura de soarece de camp, se agita pe scaun de vreo 30 de secunde, ca si cum ar avea mare stres in jurul hemoroizilor :
- Eu, eu, dom' shef, eu, va rog ascultati-ma pe mine! Eu dom' shef!
- Ia zi Dorele, ce e, iar e ma-ta bolnava si vrei concediu?
- Nu dom' shef, la asta cu banii ma refeream...
- A, ne-am detera dreacului, avem si idei acum, ia zi Dorele, hai baga mare tata!
- Pai dom' shef, ii punem sa isi verifice instalatiile noastre de gaze, si apoi sa faca si o revizie la instalatiile verificate.
- Dorele, prost copil are ma-ta.
- Vai! dom' shef, glumiti. Si sa stiti ca mama are 3 copii, toti baieti, io sunt al mai mic.
- Da, dar compensezi, esti al mai prost. Pai, in primul rand : revizie sau verificare, este acelasi lucru. Cum dracului sa le luam banii pentru sinonime? Si in al doilea rand, nu stii sa te exprimi, cum vine asta "ii punem sa ISI verifice, instalatiile noastre." Tocmai pentru ca sunt ALE NOASTRE, noi trebuie sa le verificam!
- Pai dom' shef, iertati-ma ca indraznesc insa : noi nu platim aceeasi taxa de drum in vreo 3 feluri diferite, adica o platim in benzina, o platim in impozit pentru masina, o platim si in taxa de drum? Asa e la noi. Si apoi, de unde sa invatam, daca nu de la mai-marii statului?
- Continua!
- Pai asta ziceam : facem o taxa de verificare, una de revizie. Pentru inceput. Apoi, daca mai e nevoie, turnam si o taxa de control, una de revizuire revizie si una de cercetare instalatii. Asta insa pentru viitor. Stii ca daca le-o bagi in gura pe toate deodata se ineaca, nu stiu astia de deept throat!
- Da, nu toata lumea e ca nevasta-ta Dorele, dar acum concentreaza-te la ce spuneai, ca s-ar putea contura ceva.
- Asa, sa revin : deci facem 2 taxe d-astea, de verificare si de revizie. Si ii obligam sa ne verifice instalatia noastra, pe banii lor.
- Cam riscant, daca se prind si astialaltii si ne trezim cu taxe de verificare, revizie, control si revizuire a controlului de verificare al cercetarii periodice a instalatiei, pentru firmele de cablu-tv, internet, telefonie fixa, mobila, strazi...
- Cum asa dom' inginer?
- Pai gandeste-te, te suna maine Vodafone si iti spune : stimate abonat, in conformitate cu nou emisa ordonanata de urgenta a guvernului, ce se va lua in discutie maine, sunteti obligat la 2 ani sa va verificati antenele din zona dvs de domiciliu. Daca nu le verificati, sunteti pasibil de inchisoare si etc si etc.
- Vai, pai si daca ies astia in strada?
- Ti-am zis Dorele ca esti prost? Au iesit deja acum 20 de ani, 2 generatii nu mai ies astia in strada, decat sa asculte manele si sa manance un mic. Unde dracului te crezi, in Franta? In Anglia? Hai nu mai gandi mult ca iti stresezi neuronul, pana una alta pune-o de implementeaza asta cu verificarea si revizuirea si anuntat-i pe gushteri prin factura. Sa ne plateasca 1 verificare la fiecare 2 ani si o revizie la fiecare 10 ani, sau invers, nu titulatura conteaza. Sa fie asa la vreo 30-40 de euro pe an, pe cap de vita furajata, milioane de exemplare, o sa iasa un numar frumusel.
- Gata shefu', acum ma pun pe treaba.
- Si inca ceva : suna-i pe astia sa dea o lege in sensu' asta. Sa nu ne trezim cu vreun proces ceva. Din ce castigam noi, le lasam si lor o parte acolo...Si, bravo Dorele, imi placi, tu o sa ajungi mare mah, asculat-ma pe mine, mare! In tara asta e de tine.

Dorel,
proaspat avansat!

Niciun comentariu: