aprilie 14, 2011

Limba noastră-i o comoară!

In genere am observat ca sunt din ce in ce mai dezamagit de Romania.
Plm, nu ca ar fi o noutate insa, asa ca idee.
So, noua mea dezamagire, si probabil cea mai mare, reiese din faptul ca in romana avem doar 2 cuvinte care suna bine, in principiu.
Si unul din aceste 2 cuvinte, a fost pocit.
Fara mila.
Fara nici un fel de raspundere, impotriva firii, fara a tine cont de orice minima notiune de melodicitate, de armonie a limbii, de design lingvistic : cuvantul pizdii, unul dintre cele mai uzitate si frumoase cuvinte din limba romana, a fost desfigurat.
COMPLET!!!
Asa cum spunea, cuvantul pizda, cunoscut si ca vulva, chizda, buba, mitra, gugutz, vagin, gheb, fofoloanca, pasarica, la nominativ-acuzativ, singular, este "pizdei"!
Ok, nush cum suna asta pt voi, insa pentru mine personal, si-a pierdut orice savoare.
Adica, de acum incolo, voi fi obligat pt a nu ma exprima mai agramat decat o fac, sa folosesc urmatoarele constructii gramaticale, altadata atat de dragi mie :
tara pizdei, guvernul pizdei, parlamentul pizdei, civilizatia pizdei, legile pizdei, incultii pizdei sau chiar, asta pune capac la toate, proasta pizdei.
Adica nush cum o percepeti voi insa, pentru persoana mea, treba asta suna ca o pula.
Sa facem un exercitiu de pronuntie, pentru ca sincer daca pana azi, il auzeam pe unul pronuntand asta, il trimiteam urgent la logoped, cu un shut in coaie :
- Cum a fost?
- Plm, petrecerea PIZDEI!
La acest raspuns, mie personal primul lucru care imi vine in cap, ca raspuns, este :
- Ce a facut?

Cand pronunti cuvantul natural, asa cum ne-a fost dat de mosii si stramosii nostri, carora si pe aceasta cale doresc sa le multumesc pt mostenirea lingvistica pe care eu personal, in nume propriu, in deplina cunostinta de cauza si in deplinatatea facultatilor mintale, promit sa o duc mandru mai departe, catre copiii si nepotii mei, sa revenim : cuvantul PIZDII! te umpli de bucurie, realmente.
Ti se umple gura, simti un izvor interior de energie, te binedispui si sunt sigur ca iti reglezi niste treburi prin organism care probabil ajuta chiar si la hemoroizi.
Pe cand, atunci cand esti obligat, fortat, sa pronunti PIZDEI, te simti total gay.
Este ca si cum ai injura corect gramatical, articulat si pronuntand corect si distinct fiecare cuvant din cunoscuta expresie mioritica :
Bagami-as pula in mama ta!
Pai sincer, cum suna in comparatie cu :
Mi-as'pula-n'mata!

Anyway, revenind la problema mea, cu sprijinul Asociatiei pe care am de gand sa o infiintez, numita simplu si la obiect : Pactul Intern Zonal pt Drepturile Ancestrale ale romanilor, sau mai pe scurt P.I.Z.D.A. romanilor, o formatiune apolitica, de centru dreapta-sus, in apropiere de vinclu, ce isi doreste conservarea patrimoniului national-mioritico-daco-romano-carpato-danubiano-pontic; si nu numai; va lupta pentru propasirea neamului, a limbii, a pizdii si al carui presedinte am onoarea sa fiu, ...2 secunde pls ca imi vine sa ma pish de vreun sfert de ora.


AAAAAAAAAAAAAA!!!!
CRIMA!
SARITI oameni buni, dragi romani, vecinilor, bah in plm, nu auziti :ARDE!!!

Cand ma pisham io uite asa linistit, mi-a venit o idee teribila.
Recunosc, cu frica in suflet, paralizat de teama si de cele 3 picaturi scurse anapoda, m-am tarat la laptop si TRADARE domnilor, crima, genocid : forma de nom-ac, sg, pt cuvantul 'pula', este...PULEI!

Gandurile mi s-au ravasit, simt ca tremura scaunul si sunt aproape de pierderea cunostintei, inima imi bate nebuneste in piept, apuc capastrul cu stanga, imi infig pintenii in Vant Salbatec, dreapta mi se incordeaza pe palos...scuze, asta era alta poveste.
Asa, inapoi la oile noastre : imi dau seama ca misiunea mea este sfanta din acest moment, ca am o datorie fata de neam, fara de inaintasii mei, fata de circa financiara si chiar mi se pare ca la intretinere : Ascociatia P.I.Z.D.A. romanilor, va porni o cruciada, un razboi crestinesc sfant pentru a stopa orice noua incercare de destabilizare lingvistica.
Adica ma gandesc ca economica, politica, financiara si culturala, ar fi fara succes, la o adica ce dracu sa destabilizezi mai mult de atat, doar apa e mai sus ca noi, indiferent de eforturile depuse, in consecinta macar cu patrimoniul lingvistic sa ramanem intreg.

Cei ce doresc sa se ralieze la aceasta miscare, sunt rugati sa o fac prin toate mijloacele posibile: suport media, financiar, politic, cultural.
Este de datoria noastra altfel, sincer nu vom mai avea de transmis copiilor nostri nici macar tara asta, a pulii.
Vom transmite tara pulei, ceea ce este incomparabil mai urat.


Plm.

Niciun comentariu: