iunie 08, 2011

Campanii tampite - http://www.nuschimbamnimic.ro/

Ca politica este o tarfa, stim.
Ca oamenii care fac politica, implicit sunt din aceeasi categorie, banuim.

Ce ma mira este insa nivelul de prostie cultivat de acestia.
Ma deranjeaza la nivel vizual, banner-ele aparute peste tot in Bucuresti cu "7 administratii si totul este perfect" alaturi de o fotografie cu ceva caini vagabonzi, gunoaie si gropi.

http://www.nuschimbamnimic.ro/




N-am inteles nimic?
Care este ideea?
Ca in Bucuresti sunt gunoaie, gropi si caini ai strazii? Cunoastem!
Ce vrea insa sa zica amintita reclama, cu "7 administratii si totul este perfect" ?
Adicatelea situatia asta de fapt reiese din faptul ca sunt 7 admninistratii?
Este un numar fatidic sau ce?
Pentru a continua, de amorul artei, aceasta grava eroare logica, ar trebui sa intelegem ca daca am avea 1 singura administratie, 3.14 sau 69, lucrurile ar merge bine?
De unde plm va vin ideile astea cretine, ce v-au facut parintii vostri cand erati mici?

Situatia dezastruoasa a Bucurestiului reiese cumva din numarul de adiminstratii? Si schimband acest numar, Bucurestiul va redeveni un al doilea Berna sau ce?
Si continuand aceasta eroare logica, concentrand intr-o singura pozitie administrativa, conducerea orasului, crede cineva ca lucrurile se vor indrepta? Sau dimpotriva, continuand sa marim numarul de administratii, lucruile vor degenera sau vor avea ceva urmari benefice pentru urbe?

Este ca si cum ai incerca sa schimbi culoarea masinii, ingrijorat fiind de consum si sperand ca prin aceasta masura sa rezolvi problema litrilor raportati la suta de kilometri.

Dragilor, daca tot ati ajuns la concluzia ca numarul de administratii este spinul din calea dezvoltarii orasului, io zic sa-l reinviem pe 'mpushcatu.
Se ocupa el de tot : maresal, general, comandantul suprem, primar, 4 clase, marea adunare nationala si doctor honoris-causa.

Imi aduce aminte de o judecata lipsita de aceeasi cantitate de logica, auzita de la o persoana care venise din Elvetia, absolut incantata : wow ce legi au aia acolo, daca am avea si noi aceleasi legi...am suge pula.
Am face exact acelasi cacat ca acum, nu normele legislative sunt de vina pentru faptul ca traim intr-o tara de petarde.

Am avea nevoie de bun simt, common-sense, respect, rusine, morala, onoare, concepte total necunoscute romanului. Si da, generalizez, din nefericire io nu trebuie sa ma cenzurez.

Nu sistemul legislativ este de vina pentru situatia in care ne zbatem : atat timp cat avem persoane corupte, cretine, rau intentionate la conducere si atat timp cat ii suportam si nu le rupem gatul, atat timp cat avem o mentalitate de tarfa, stam si ingihitim, nu vom schimba nimic.
Un prost intr-un post de conducere, isi va alege invariabil, un alt prost sub el, un lingau, un taran obosit ca si el, venit din fundul moldovei la bucuresti si plangandu-se de acest "oras mizer" cu lume needucata, neluand in calcul faptul ca acest oras arata asa din cauza altor tarani ca si el, veniti de unde se agata harta in cui.
In consecinta, atat timp cat acesti oameni sunt pusi in posturi politice, administrative, nu se va schimba nimic in Romania. Cel putin nu in bine.

Romanul, intelegand prin aceasta taranul de bucuresti sau aiurea, din momentul in care devine sef peste o bariera, o parcare sau o scara de bloc, a devenit corupt. Este sef si nimeni nu mai este ca el in consecinta poate sa renunte la aspectul de oaie si sa isi dea pe fata, arama de lup oprimat, de wannabe rapitor, toata viata complexat de faptul ca altii puteau sa fure si el (atentie!) nu avea ocazia.

Uita ca pana in acel moment ii condamna pe cei ce furau, erau corupti si abuzau de putere. Acum el este in situatia asta si fiind un crestin cu frica lui dumnezeu, se judeca avand alta masura, vorba ceea, cand ii juudecam pe altii suntem obiectivi, cand ne judecam pe noi, devenim putin mai subiectivi.

Ce plm sa inteleaga o astfel de saracie, umblata toata viata descult pe ulitele satului, despre onoare sau respect? Cum plm macar sa pronunti aceste notiuni goale de continut in fata lui, cand el cu doar cativa ani in urma, inca se caca in spatele casei, in vine, si se stergea la cur cu frunze?

Este ca si cum ai incerca sa inveti un pantof, sa danseze singur. Step!

Atat timp cat nu avem un aparat coercitiv, la nivel de stat, totul este can-can, notiuni goale : condamnare, judecator, procuror, coruptie, concurenta neloiala, raspundere administrativa, etc.

Cum sa ai tupeul sa apari la televizor, fiind manelist si sa vorbesti de averea ta de milioane de euro? Probabil in acelasi fel in care, esti reales primar dupa ce totusi declari sus si tare ca ai facut o avere de cateva milioane de euro in mandatul anterior.

Cum justifici acei bani? Din salariul de 1.000 de euro? Muncind peste program sau cum? Ore suplimentare, cate?

Iar dupa toate aceste declaratii, ce se intampla? Nimic...
Unde este garda aia financiara care controleaza caracterul ilicit ala averii?
Acasa, doarme.
Ceea ce este logic pentru ca nici angajatii garzii finaciare nu ar putea sa justifice averea acumulata.
Un cerc vicios perfect : nu putem sa te controlam pe tine pentru ca nici noi nu am vrea sa fim controlati, la randul nostru...


Apropos de treaba asta, am auzit la o cunostinta, o judecata legata de treaba asta, geniala. Scarboasa, dar de geniu, fara indoiala.
- Angajatul te fura.
- Stiu.
- Huh?! Si il lasi? De ce nu ii cresti salariul si nu te va mai fura.
- Wrong! Ii voi creste salariul si tot ma va fura. Asa a invatat, asa va face, indiferent de salariu. Mai bine ii dau un salariu mic si il las sa fure putin. In felul asta: eu cand trag linie, ies pe plus iar el stiind ca fura, nu va avea curajul sa imi ceara crestere salariala sau alte drepturi pe care eu nu i le acord.


Este ca atunci cand Basescu vorbea despre nepotism si numirea unor persoane rau intentionate si incompetente in functii de conducere...char inainte de a o numi pe fiica sa secretar general al partidului de guvernamant.
Femeia este retarda, nu stie sa vorbeste romaneste si este euro-parlamentar, cretina aia ne reprezinta in Parlamentul European.

Fara cuvinte,
Seven.

Niciun comentariu: