noiembrie 21, 2008

Cretin-Ortodox?

Sunt 2 filme pe care cred ca orice om are datoria sa le vada :
ZeitGeist si ZeitGesit Addendum.
Aici aveti linkurile catre ele (cu traducerea in romana):

ZeitGesit

ZeitGeist Addendum

Cand scriu acest blog presupun ca le-ati vazut.

Nu spun ca toate lucrurile prezentate sunt adevarate, asta decideti voi.
Nu va spun ca trebuie sa credeti ce vi se spune, discerneti voi.

Citeam acum un site "crestin-ortodox" si m-am ingrozit.
Atat bigotism, habotnicie astazi, atat ingustime a mintii, atat prostie este greu de imaginat.
Sa renunti la orice urma de logica, la orice urma de ratiune si sa intri intr-o bucla intelectuala cu repetitie infinita, afirmand la orice argument : crestinismul este ceva in care crezi, nu tine de logica, ratiune, stiinta, nimic.
Crezi sau nu crezi. Ratiunea si logica sunt pentru stiinte, nu pentru credinta.

WOW, din putzul gandirii treaba asta : asta era probabil si discursul inchizitorilor acum 500 de ani inainte de a te arde pe rug. Acum probabil ca sunt frustrati pentru ca nu mai pot face acest lucru. Cum le-ar place lor sa se joaca in continuare cu toate draciile alea de ars, scos matzele pe afara si rupt ogranele, cu toate dragalasheniile alea de infierat si legat si torturat pentru ca te aduce inapoi pe "calea dreapta", la religia mielului ( o stiti da? aia cu iubirea de semeni printre ruguri si amenintari. Of, ce melancolie amara trebuie sa i-a cuprins la cele vremuri de puneau stampila social-religioasa cu "blasfemie", "posedat", "inchinator la diavoli", cand predicau ei frumos cu crucea intr-o mana si streangul in cealalta.
Cand excomunicau dupa cum vroia sutana lor, cand umbland cu kile de aur si diamante printre nefericitii care nu aveau dupa ce bea apa, ii blagosloveau cu dreapta si cu stanga le luau banii.

Reintorcandu-ma insa la afirmatia cu "crezi indiferent de argumente"....ma apuca tremuriciul. Dupa logica asta s-au facut cateva frumusele cruciade in care violau si omorau si distrugeau civilizatii necredincioase. In care orice talhar inrolat era dintr-o data un luptator pentru ADEVARATA credinta.
Ziceai insa ca atunci erau batuti in cap, erau dobitoci...dar acum? pai si acum la fel, evident.

Sunt insa mai periculosi decat talharii care urmaresc profitul material, decat ucigasii cu simbrie care au acelasi scop....simbria. Sunt periculosi pt ca sunt prosti si fanatici, pentru ca ei cred si nu cerceteaza.

Urmand logica asta, sunt sigur ca daca maine iti intemeiezi o religie in care te inchini la nasturi, e imposibil sa nu gasesti macar 2 nebuni care sa te urmeze. Bineinteles ca daca si-ar urma logica si ratiunea, daca ar judeca, te-ar baga la spitalul de boli nervoase, halate albe, gratii la ferestre, 2 dusuri reci pe zi si nu ii contrazice nimeni, insa ei nu vor urma aceasta cale. Nu dragii mei.
Ei vor crede, ei nu vor cerceta, ca este un pacat sa te indoiesti.
Nu este un pacat in numele credintei sa omori, sa tii in bezna, sa schingiuiesti, nuuu. Asta te va duce in rai, alaturi de Isus si de Dumnezeu si de inca ceva sute de sfinti ce vor avea grija de tine si te vor lauda pentru cele facute in numele credintei.

Ce este de facut, ce solutie ai? Sa vezi avioane, sa gatesti la microunde, sa citesti despre dinozauri si sa descoperi dovezi arheologice de zeci de mii de ani si totusi tu sa crezi ca lumea are 12.000 de ani, asa cum scrie in bilie. Doar ATAT!

Sa afirmi ca oasele de dinozauri nu exista, au fost puse de Diavol pe pamant pt a iti testa credinta, ca Diavolul a plagiat religia crestina cu cateva mii de ani inainte sa apara aceasta, doar pentru a iti testa tie credinta. Diavolul este de vina pentru faptele rele ale oamenilor si dumnezeu sau isus pt cele bune.

Nu ai cum sa te lupti cu acesti oameni. Este ca si cum ai incerca sa inveti un copac sa faca adunari. E greu. Este o lupta pierduta.

Motivul pentru care religiile au fost inventate nu sunt greu de imaginat : este mai usor sa conduci 100 milioane de prosti decat 100 de oameni destepti, care intreaba, care cerceteaza, care studiaza, care cauta logica lucrurilor.

Problema mea este ca nu ma asteptam sa ii vad atat de multi si atat de infantili, acum. In secolul asta. Cand scrii bloguri, cand ai acces liber la informatie in principiu. Cand poti sa citesti, sa intrebi, sa cauti raspunsrui.
In acest moment sa te inchizi intr-o carapace intelectuala mi se pare de neacceptat. unde este evolutia?
Iti folosesti logica in viata de zi cu zi, in fiecare actiune indeplinita, insa cand vine vorba de religie....te opresti? Te blochezi?

Consumi zeci de ore, sute de zile, luni, ani mancand, facandu-ti nevoile, uitandu-te la reclame, citind ziare si totusi efortul este prea mare si nu merita timpul alocat pentru a incerca sa intelegi de unde vii, cine te-a mintit, incotro te indrepti, ce este de schimbat?

Prejudecatile de pesimism sau optimism cred ca sunt gresite.
In spetza unul e un bou in streang ce isi spune ca totul va fi bine iar celalalt este al doilea dobitoc care avand foarte multe lucruri se crede nefericit pt ca nu are niste cacaturi pe care inainte oricum nu le vroia, pe care le-a refuzat la un moment dat cu buna stiinta, pe care le-a desconsiderat.

Sclavii erau cu 1 pas deasupra noastra, aveau o situatie privilegiata pt ca macar alora stapanii trebuiau sa le asigure hrana, casa, mancare, imbracaminte, paza si ingrijire sau pregatire profesionala. Noi insa trebuie sa muncim pentru ele, noi suntem "liberi". Dap, sutnem liberi sa fim dobitoci, nu ne obliga nimeni, ne alegem noi asta singurei.

Imi aduc aminte de o situatie de genul asta, care cred ca ilustreaza cel mai bine cercul vicios in care ne zbatem :
- aveam un prieten care avea o fabrica de mobila cu multi angajati, in provincie.
- in apropierea fabricii a facut un bar si un magazin.
- oamenii munceau la fabrica de mobila, luau banii de la el si ii aduceau inapoi la acelasi patron, cumparand de la magazin si matolindu-se la barul comunal...simplu, nu? Si ingenios.

Well, v-ati mira sa aflati ca ala care este patronul dvs are si barul comunal? Sau magazinul de mobila ori de jucarii din coltz? Sau supermarketul de unde va faceti cumparaturile? Si firma de leasing de unde v-ati achizitionat masinutza?

Nu inteleg cum v-ati obisnuit sa mergeti cu capul in jos, sa traiti aplecati, sa ajungeti garboviti, sa nu va enervati, sa nu va revoltati, sa nu va mai pese in cele din urma.
Poate ca gresesc, poate ca oamenii sunt masochisti si adora sa fie condusi, sa fie mintiti, sa fie prostiti, sa fie exploatati, sa fie sclavi.
Nu intelegeti oare ca cei care isi bat joc de voi o fac cu ajutorul vostru? Ca sunteti complici neactionand? Ca asa va construiti un viitor sumbu pe care il veti lasa mostenire copiilor vostri?
Hai sa il luam maine pe cutare patron X sau senator Y sau presedinte Z. Ce ar putea unul sa produca fara ajutorul vostru? Ce ar putea al doilea si al trebilea sa conduca daca voi ati spune NU!!! GATA!!! De ajuns.

Sunteti dati afara, invatati de va iese pe urechi si sunteti tratati in bataie de joc.
Sunteti concediati pe rand cand va cresc pretentiile, de ce nu actionati ca un tot unitar, ca o haita, de ce nu vedeti ca pe rand sunteti usor de invins : DEZBINA SI CUCERESTE!!! Nu va pot inframnge pe toti deodata, va pot doar separa de turma si ucide. Atat.

Maine, sau peste 1 luna sau cand va treziti : 1000 de oameni, nu va mai duceti la munca.
Sa vedem de unde isi mai ia ala avioane pe curul vostru, de unde isi mai iau oamenii politici spagi de miliarde pentru ca ii votati. Va dau afara pe toti 1000?
Sau 10.0000???? Cine le va mai plati taxe? Cine le va mai da autoritatea de a va subjuga? Vor angaja alti 1000 o sa spuneti, perfect...stiti cat costa fiecare zi in care voi nu munciti?
Cat ii costa pe ei?
Si daca nu vor gasi alti 1000 de oameni, daca acestia vor actiona impreuna si vor spune : nici noi nu mai vrem,ne-am saturat sa fim mintiti, sa fim sclavi pe plantatie.

S-au blindat insa : va ofera credite pentru a va tine legati, va dau de mancare doar pentru cateva zile, pana la urmatorul salariu, va fac sclavi ai cumparaturilor, iar voi ce faceti? va plangeti la bere si a doua zi o luati de la capat.

M-a dat afara de la munca. AHAHHAHAH.si ce?
Cand colega si prietena voastra a fost data afara de la munca, voi ati sarit pentru ea? NEAH! Ati stat acolo ca sclavii si ati lasat ochii in jos.

Voi nu aveti de mancare? Daca nu va duceti la munca, patronul ala al vostru de e prost cat china si totusi nu s-ar schimba nici cu imparatul japoniei de plin ce e de el, ei bine ala nu va mai avea nimic. Si el este un sclav insa la alt nivel : un sclav al bancilor, al modului sa de viata, nu este un sclav pt Clio, ci unul pentru SLK

Niciun comentariu: