iunie 17, 2008

ma enerveaza

era un topic pe un forum uitat de lume, se numea " ma enerveaza". ati stat vreodata sa contabilizati cate lucruri va enerveaza, din cate va enerveaza cu adevarat, cate spuneti, cate declarati, cate va enerveaza "oficial" si cate alte sute de mii va mai enerveaza ascuns, va mananca pipota, va distrug fericirea, va intuneca existenta?

Si de ce? pt ca nu treceti peste cacaturi, peste lucruri neimportante, peste bagatele, pentru ca faceti in plm discutii din orice. i mean date-n gatu matii cat de important poate sa fie ca ala sau aia s-a uitat a raspuns mai nervos la telefon fiind la munca sau ti-a spus ca se grabeste vb putin mai tarziu sau nu a inchis geamul sau nu l-a deschis sau ca nu a mancat ori a mancat prea repede sau la televizor sau ca nu si-a pus tricoul la loc sau a uitat sau nu a avut timp sa ia revista pizdii de il futeai la cap de 1 saptamana. baganeam pulan ele de sentimente, de sensibilitate excesiva, de hai sa pornim discutii din orice kkt ca sa ajungem la 1 cearta de 5 ore sau sa nu ne mai vb 3 zile ca nu ti-a pus paine pe unt in loc de margarina.
adica nu inteleg, toate aceste lucruri sunt capitale, suntem toti cu principii si ne certam din principiu nu pt faptul in sine si nimic nu este mia important decat faptul ca ala nu ti-a deschis usa sau nu ti-a comandat tie prima cola. dar cand insheli tu persoana respectiva sau minti sau esti de asemenea neatent sau nepoliticos sau mortii lui de aerobic, atunci este scuzabil? adica de ce la tine nu conteaza sau a fost o intamplare si la celalat este rea vointa, inseamna crima, are dimensiuni de holocaust. toti aruncam cu pietre, toti suntem nevinovati sau daca suntem, la noi cei in cauza este scuzabil? numai faptele facute de celelalt au dimensiuni de holocaust, ale noastre desi aceleasi poate sau asemanatoare, sunt lucruri neinsemnate.
si de ce tutzi viata ma-tii cu elementul random implicit sau ce plm e asta, de ce atunci cand esti bin intentionat, cand incerci sa faci totul bine, cand incerci sa arati ca iti pasa, cand esti sincer, cand esti cinstit, loial, sau atat cat te duce pe tine glagoria incerci sa fii corect, de ce esti luat default ca rau intentionat? de ce esti interpretat invers? de ce se chinuie lumea sa iti atribuie cacaturi, de ce daca nu stii despre faptele bune inseamna ca nu exista, de ce scoti relele la lumina, de ce le amplifici, de ce trebuie sa ii tragi si pe ceilalti in noroi?
ma enerveaza? elementul random din viata, elementul cel mai important de care nu tii niciodata cont cand faci planuri de viitor, culmea nu tii cont de elementul cel mai important, de ala care poate sa iti valideze planurile sau sa ti le anuleze.
de ce nu spuneti "imi pare rau" sau "iarta-ma", de ce sentimentele genereaza urat si certuri si rautate si nefericire? de ce ele sunt un motiv de a incepe certuri si nu pentru fericire.
cat de frumoase sunt sentimentele astea cand din cauza lor se fac atatea fapte irationale? cata nevoie avem de ele?
exista vreo reteta a fericirii? atinegerea scopurilor propuse? rahat. iti atingi scopurile si esti la fel de nefericit pentru ca ti-ai pus altele intre timp in cap si odata atinse alea, vrei altele.
de ce cand ai putin ....esti nefericit pt ca nu ai mult si cand ai mult.... ca nu ai si mai mult si cand ai si mai mult.... ca nu ai tot.

te plangi ca nu te intelege, tu il intelegi? ca nu te asculta...tu il asculti? ca s-a suparat din nimic? tu faci la fel?

de ce lucrurile de care erai sigur, devin nesigure in timp? de ce lucrurile in care ti-ai pus sperantele si persoanele pt care garantezi, te fut? De ce prietenii sunt de cacat? tu esti altfel fata de ei oare?

exista vreo autoritate suprema care dirijeaza toate aceste lucruri? atunci cred ca are un simt al umorului extrem de dezvoltat. umor negru de calitate.

incerci si te izbesti de pereti si usile sunt prea inguste si cuvintele sunt prea urate si persoanele sunt prea neintelegatoare.
it's life ar spune unii.
sucks and the you die ar spune altii

de ce aia care au sansa de a fi fericiti si le distrug singuri? si de ce altora nu li se acorda sansa? sa fie acelasi umor negru?
Sau din contra, totul tine de acele elemente infinit aleatorii?
o mare ciorba in care nimic nu e sigur si nimic nu e etern, in care nimic nu e alb si nici nu se vrea a fi.

iubirea? cel mai de kkt cuvant scos vreodata. cuvantul omniprezent si denumind inexistentul, vidul.
cauza multor violente si multor crime, a multor suparari si dezamagiri si tensiuni.
inlocuiti-l cu onoare sau loialitate. veti avea acar ceva palpabil si apreciabil, ceva adevarat.

specific rasei umane si suntem mandri de asta. pai aveti si de ce, pentru ca rasa umana este apogeul tampeniei mondiale.
Ce, suntem animale?
ca si cum porcii ar fi inceput ceva razboaie mondiale sau girafele sunt vinovate de violuri ori rechinii sunt pedofili sau sacalii mint, fura ori sunt avizi. Dreptatea si nedreptatea. Ahahaha, asta imi plac cel mai mult.
Si ar fi ceva de capul lor daca nu am interpreta dreptatea in functie de situatie, in functie de cine este implicat si de antipatii si simpatii.

Stii ce e cel mai amuzant ? ca iti fixezi reguli intodeauna si nu constientizezi ca nu exista reguli.
Daca as avea masina ai as fi fericit! ai fi pula, ai vrea alta masina peste 1 an sau alt computer sau o excursie sau o vila.
Daca nu ne inselam si nu ne furam si nu mintim si nu suntem nesimtiti, atunci vom fi fericiti. vei fi in sloboz. vei fi nefericit ca nu ti-a pus unt pe paine si ca nu a zambit mov ori nu a empatizat la momentul oportun. vei fi nefericit ca nu iti vine bluza ori ca nu a castigat romania.
s-auzim de bine.
kti.

FAKITOL!!! AND FUCK YOURSELF FIRST!!!

Niciun comentariu: