ianuarie 29, 2015

Sweat ShopsSweat Shops H&M      Exista de ceva timp o campanie foarte agresiva, pe reteaua asta de socializare Facebook sau cum se numeste cacatul asta, impotriva retelei H&M. Despre care sincer, mi se rupe pula. Ma refer la H&M. Ba nu, cred ca ma refer si la campanie. 
      Revenind insa treaba sta cam asa, daca ar fi sa ma rezum la cuvintele cheie: sweat shops (a.k.a. fabrici d-astea de cacat in care transpira lumea), salarii mici, tari sarace, conditii de munca naspa, H&M. Sunteti tampiti? Sa o luam pe rand: 

  • Sweat Shop inseamna prin definitie (US Department of Labor) o fabrica ce incalca cel putin 2 legi privitoare la conditiile de munca. Cam ca in majoritatea fabricilor din Romania. Astfel incat mi se pare putin stupid-redundant sa imi descrii conditiile grele in care muncesc oamenii din sweatshop-uri, plm prin definitie inseamna ca muncesc in conditii de cacat, ca altfel nu se mai numeau muncitori in sweatshops.
  • Daca hainele alea nu se faceau in acele cacaturi de fabrici, nu va mai duceati in magazinele pizdii H&M, Zara, Bershka, Mango, New York, Nike, Adidas etc si cu 100 de Euro va imbracati toti ca niste tarani pt ca oricum nu stiti ce plm sa va cumparati. Daca aia de au fabrica, ofereau conditii de munca decente, ar fi trebuit sa platiti de 10 ori mai mult, ati fi strambat din nas si v-ati fi dus in magazinul de vis-a-vis, unde ati fi cumparat de la o alta marca....ce producea intr-un sweatshop, pt ca avea "preturi mai bune".
  • SweatShop-uri exista si au existat, nu numai in tari sarace, ci si in SUA, Franta, Japonia etc.
  • Nu numai H&M produc in astfel de conditii, incetati sa mai fiti tampiti, ci TOATE fabricile care isi permit preturi de dumping. Pt ca nu ai cum plm sa concurezi cu tricoul de 3 Euro, vanzand un tricou putin mai bun, la 70 de Euro.
  • Tarile alea sunt sarace si oamenii muncesc in acele conditii pt ca 90% din tarile bogate si civilizate, care acum duc campanii tampite pe retelele de socializare, le-au furat / le fura bogatiile naturale, si ii tin intr-o saracie crunta tocmai pentru a ii putea plati la sfarsitul lunii, cu cacat.
  • Daca aceste mizerii de fabrici nu existau, cretinoizii din tarile "civilizate" nu isi mai permiteau ca dintr-un salariu sa isi cumpere o groaza de mizerii, prin definitie si bun simt, ar fi insemnat ca si-ar fi cumparat de 10 ori mai putine rahaturi, si le-ar fi scazut puterea de cumparare si s-ar fi plans ca niste pizde ca standardul de viata este cu muia iar conducerea ar fi hotarat sa invadeze o tara mai mica pentru a putea mentine "nivelul de trai si puterea de cumparare".
  • Incetati sa dati share la idiotenii de genul asta. In primul rand acolo nu se vb despre H&M ci despre SweatShop-uri in general. Apoi, daca aia nu munceau pentru acele brand-uri, ar fi muncit pentru altele. Si daca nu munceau pentru nici un brand, mureau de foame in plm, ca nu aveau ce sa faca. 
Nu uita: daca esti tampit si dai share-uri la cacaturi, o sa moare ma-ta!2 comentarii:

Anonim spunea...

pula mea...cine cumpara din H&M &Co in afara de pizdele de la tara venite la oras.

ktistai spunea...

In afara de categoria amintita? A, stiu, eu. Am cumparat de la ei multe hainute dragutele pentru copii.