august 09, 2009

Caut telefon mobil.

Nu glumesc.
Caut un telefon mobil, un celular ceva.
Sa ne intelegem : il folosesc doar ca sa dau telefoane si sa trimit sms-uri.

Nu vreau sa platesc pentru achizitionare unor cacaturi pe care nu le-am folosit niciodata si nici nu le voi folosi. Pentru asta exista calculatoare, pda-uri, gps-uri, notebook-uri si alte dracii.

Nu vreau sa aiba 4 frecvente sau 5. Il folosesc in 1 singura retea doar.
Si nici nu vreau sa aiba editor text sau program de calcul tabelar ori email sau messenger ori iesire pentru televizor, video, recorder, camera, camere, garsoniere, slot de micro sd, HDCSD, EDGE, 3G.
NU VREAU, NU LE FOLOSESC!!!
In consecinta de ce mama dracu trebuie sa le cumpar?
Nu vreau nici bluetooth, nici infrared, nici USB, browser, anti-virus, anti-spyware, MMS, Java, Radio, WAP, mp3, mp4, avi, divx si alte lucruri.

Repet : sa dau si sa primesc telefoane, sa scriu sms-uri, ATAT si nimic mai mult.

Vreau io sa il vad pe ala care isi redacteaza scrisori pe telefon, care face xls-uri pe telefon, care foloseste toate acele functii pentru care trebui sa platesti in plus si nu iti sunt de nici un folos.

Posibilitatea de a vedea filme. Sunteti tampiti de mici dragilor?
Carele din jurul meu este atat de dobitoc incat sa priveasca un film de 1 ora pe un telefon mobil? Mana sus pls.

Cati dintre voi trimiteti MMS-uri si de cate ori?
Cati ati folosit High-Speed Circuit-Switched Data? Stiti macar ce inseamna? Cati la suta din cei ce aveti telefoane cu asa ceva?

De ce telefonul nu poate sa fie doar telefon?
De ce dreaq as vrea ca masina de spalat sa faca mamaliga si cartofi prajiti,. telefonul sa redea filme, laptopul sa fie si cantar, mouse-ul sa aiba si ecran LCD?

Oricum vei plati pentru niste functii care nu vor putea fi folosite la potentialul maxim.

Imi aduc aminte cu placere de faptul ca imi cumparam telefon mobil si nu trebuia sa citesc un manual de vreo 500 de pagini si sa fac 3 facultati ca sa invat sa umblu pe el.

Culmea este ca aceste adaugiri, aceste device-uri care se transforma in gadget-uri cu pasi mari si siguri, tind sa isi piarda functiile primare, cele pentru care au fost gandite : telefonul mobil are zeci de dracii in exces, in schimb au semnal slab, bateria rezista doar 1 zi, sunt foarte fragile, devin din ce in ce mai complicate, au functii care il fac sa mearga foarte greu, se blokeaza, necesita cunostinte de tehnica din ce in ce mai avansate ca sa poti da cele mai simple comenzi.


Daca mai are cineva un telefon de acum vreo 10 ani si vrea sa il vanda, s-ar putea sa aiba mai mult succes in afaceri decat nokia si sony-ericsson la un loc.
Stiu o groaza de oameni care ar da cacaturile existente cu tastatura qwerty, 3 camere rotative si autonomie de 1 zi pe un antic 5110 pe care uitai sa il incarci.
Si culmea : tot pentru vorbit il foloseai.

Un comentariu:

eXtremZ spunea...

Inca folosesc un nokia 2626.De 2 ani. Bateria ma tine 6 zile si nu face nici cartofi prajiti nici nu spala rufe. Nu e un model antic dar a fost cel mai simplu pe care l-am gasit atunci (nu aveau nokia 1100 pe stoc).