noiembrie 03, 2008

Abureste ma oglinda!



sunteti morti?
aveti atatea frustrari, oprelisti, complexe, piedici, lucruri pe care nu le-ati incercat, temeri.
faceti cumva colectie?
Va vindeti pt televizor, pentru dvd, pentru masina sa moara vecinii de oftica privind noul vostru clio, pentru vacanta in turcia, pentru blugii de firma, pentru cele tzoalele, pentru cel telefon, pentru noul monitor.
I mean, hai sa fim seriosi : cati nu si-ar dori sa se duca sa spuna sefului sau sau dirigintelui sau vecinului de bloc, "dragule, stimabile, my friend, bai asta. dute-n pula mea de bou. sa iti zic ceva, esti un cretin. habar nu ai de job-ul asta de desfasori matele aici".
sa te duci sa spui sefei de departament de te tot fute la creieri " fa proasto, mori dreaq. daca poti sa o faci mai repede dau o bere"

aratati dreaq de zombie ca sunteti mai mult decat niste simpli scheleti ambulanti, niste simpli soti de profesie, niste simpli angajati cretini, niste morti umblatori care nu fac decat sa se duca in marketuri de orice categorie : giga, hyper, super. care stiu mai mult decat sa dea din cap, care nu sunt niste iobagi pe plantatie.

faceti in slbz de aici toate chestiile alea de vi le doreati cand erati mici, de tanjiti la ele, de vi le-ati promis candva. o sa va calce tramvaiul maine si tot ce va ramane in urma voastra vor fi frustrari si "n-am apucat sa fac aia 'gami-ash sa-mi bag.

Ia-ti consoarta tampitzel mic si exploreaz-o, fa-o sa se simta-n plm mai mult decat friteusse, ia-ti sotzu' si alearga-l prin casa costumat in iepurash, cumpara-ti costumu ala de latex de tot vezi la tv si faci comentarii tampite privitoare la "degenerare". Hai las-o balta aia de colo si nu-mi spune ca esti fan pozitia msisionarului si tot ce ti-ai dorit vreodata e sa stai pe spate cumintzica.

Adicatelea ma gandesc io ca n-ai impresia ca singurul tau rol pe pamant se refera exclusiv la plata impozitelor si dat cu aspiratorul, plamadit copii si uitat la telenovele. Traiti prin intermediul meciurilor, al serialelor, al filmelor ce inca izbutesc sa va faca sa mai visati. Nu spuneti multe sa nu deranjati. Va tineti opiniile ascunse, le afisati rar si cu "diplomatie" de teama sa nu deranjati pe cineva aratand ca respirati.
Nu de alta, dar omul iti zambeste la gluma ta ce vb de anti-telenovele sau anti-cainii rosii ori hienele galbene, dar cu zambetul sau fermecator te va arde la lingurica indata ce are ocazia. Ca deh, i-ai atacat principiile de viata sau faci pe desteptu'
Astfel incat alegeti sa fiti platzi, sa va exprimati liber doar pe forum, sa va exprimati frustrarile doar in trafic fata de cei ce nu va cunosc, sa puneti mana pe bucile pustoaicelor in tramvai si sa expectorati prostie in jur.

Intotdeauna m-am intrebat ce il face pe domnnul intre 14 si 55 de ani sa injure o femeie in trafic, fie ca este pieton fie ca este soferitza, sa o injure cu atata sete, sa o injure la coada, in fatza blocului, la mare sau la munte, cu atata ura, cu atata nerushinare. de ce oare?
Daca ma-ta ar fi in locul celei in care-ti bagi pula-n trafic, de parca ai fi schumacher si tu nu ai fi gresit niciodata, so revenind : daca ar fi si ea injurata de altul ti-ar conveni?
Daca ar veni ma-ta acasa plina de draci dupa un eveniment ca asta, ce ar fi la gura ta? il omor, nenorocitul, numai sa il prind eu...sa inteleg ca tu nu ai facut NICIODATA asa ceva?
Dar cand o faci pe aia curva pe strada, esti sigur ca fi-ta imbracata nu e la fel caracterizata de altii?
Cand vorbesti despre ne-cinste si lipsa de onorabilitate, despre ipocrizie si demagogie, esti sigur ca tu in locul lor ai fi procedat altfel? Sunt unii care sustin ca da. Sunt unii care fac felatie.
Sunt unii care nici macar nu sustin ca ar face altceva si recunosc ca asa ar fi procedat si ei. Intrebarea mea pt acestia este....si atunci de ce nu va convine? Ce va supara? Ca nu furati voi in locul alora?
Sau dimpotriva, considerati ca este normal asa : tu o injuri pe ma alu ala, acela o injura pe ma-ta si gata...toata lumea e fericita. Well, ce pot sa-ti spun, inafara de date-n gatu ma-tii? Nimic probabil.

Intrebarea care ma chinuie, pe langa pretul benzinei si aspectul strazilor din buc, pe langa e = mc2 si e un vis urat asta de traim noi acilea pe taramuri mioritice cu ciobanul ala de isi plimba oile si bucur si mortzii lui de plai, este : de ce dom'le?

Si in cazul in care v-am ametit rau precum oul in recipientul din binecunoscuta zicala de o stie toata lumea astfel incat nu mai stau sa v-o spui io inca o data ca un coi intr-o caldare, ma intorc la subiect pt ca il pierdusem de mult printre verbe si limbaj vulgar si adjective si declar jos si moale : pentru ca sunt frustrati.
Pentru ca asta este adevaratul lor nivel si adevarata lor crestere, adevarata lor educatie si nivelul de civilizatie la care au ajuns, numai ca fiind vb de subiecte necunoscute (aparent) pot sa se dea in vileag.
Sindromul orasului mare sustin unii, metropole adicatelea. in cauza? groapa asta de gunoi, bucurestiu' cum s-a zice.
Adicatelea nebeneficiind de destul sange in organ pentru a te duce sa ii zici una de la obraz toantei de la contabilitate de te terorizeaza ori administratorului sau shefului de birou, te descarci si matale cum poti precum o baba dupa un coltz tinand inca respectiva curca in mana, si o zici aluia necunoscut de la volanul masinii, femeii ce se afla la coada langa tine, ori copilului din fatza blocului, totul sub imperiul logicii " e orasul mare si da-l in plm ca nu ma cunoaste asta".

Sunteti de cacat maro si va aratati adevarata fatza, adevaratele maniere si atitudini supt imperiul anonimatului. Sunteti tarfe si pozati in doamne, sunteti sclavi si vreti sa dati impresia de eroi, in suflet insa sunteti, mici neincapatori, nedoritori macar de cinste, onoare, alergati dupa superficialitet si va inchinati la vanitate la ingamfare, trufie. Sunteti mandri ca sunteti asa, altfel nu as scrie despre voi.
Apreciati curajul, insa la televizor, apreciati cinstea insa in carti.
Din nefericire fiind atat de multi ii acoperiti pe ceilalti, ii inecati, ii zdrobiti si toate in numele mondenului, stabilitatii financiare, al evolutiei, al globalizarii si multor alte asemenea denumiri dragutze.

Cum, ma intreb eu un asemenea popor ticaloshit si inrobit are pretentii de egalitate cu ailaltii de isi apara drepturile, de isi respecta vecinii si prietenii si colegii, cum vreti sa ajungem ca ei?
Tacand in continuare si tarandu-ne, bagand capul in nisip, facand pe melcul ori strutul dupa caz?

Treziti-va pls, faceti ceva pentru voi, pentru copii vostri daca recunoasteti ca voi reprezentati cauze deja pierdute, nu aplicati tampenia aia de urati cand erati mici : ma chinuie proful/sheful sau mai trist tata pt ca asa se invata si pt ca el la randul sau a fost umilit si uite ce om mare a ajuns. vezi, tacand si inghitind ce frumusete de caracter si-a format si ce sclav frumos este acum?

Va uitati la filme cu eroi, cu oameni ce isi sutin opiniile si mai au inca ceva din verticalitatea aia visata, va masturbati intelectual, stiind ca nu ati avea niciodata curajul sa faceti treaba aia cu date-n gatu matii de general manager ca nu vb cu somalezii, ci cu mine georgica fara frica ce am terminat o facultate si mi-am futut creierii si cu un masterat si nu merit sa ma iei matale acilea la puli de parca as fi pe plantatia de bumbac.
Uitati pe semne, sau pe litere ori doar nu realizati faptul ca voi i-ati invatat asa si in consecinta tot voi trebuie sa ii dezvatati. Ca acum trageti ponoasele dupa gandirea imprimata e tatuca stalin cu "baga capu in pamant, da chilotei jos si "UITE MAINILEE!!".
Patron sau director inseamna oameni care sa fie patronati sau condusi ori in cele mai multe cazuri inrobiti, daca nu mai au pe cine sa conduce si matele ii tragi 2 peste ochi si ala de vine dupa tine procedeaza la fel si ala de la firma ailalata face la fel si tu in clasa ai curajul sa iti spui parerea si sa o sustii si tu pe strada protestezi fata de ciorile de vb toti pe la colturi insa nu cu voce tare de frica sa nu te auda si nici un ziar ca suntem xenofobi si nici in media ca ne foot astia la evalurari europene, well daca toti ati face asta atunci respectivul patron ( in fapt un amarat frustrat avand pe spate semnele propriilor umilinte carora lea cazut victima pentru ca acum sa se dea cocos) s-ar gandi de 3 ori inainte sa tzipe la tine si de 15 ori inainte sa iti zica sa dai chiloteii jos pt o marire de salariu. Si daca pe l-ar plezni x si y care injura la semafor ca nu traversezi repede ori nu ar mai trece indiferenti cand unei femei i se fura lantul de la gat cu obinsuitul "se mai intampla" ori v-ati reclama sheful pt hartuire sau vecinul pt limbaj, atunci situatia s-ar schimba. Insa cred ca este prea tarziu, in consecinta va multumiti sa constatati, sa vb la bere si sa comentati in parc sa va tz-tz-aitzi la televizor la crimele de la ora 5 si sa considerati situatia normala imprimand urmasilor dvs acelasi spirit de slugarnicie ce va caracterizeaza.
Stuatia inversa ar fi de-a dreptul hilara si o puteti inchipui doar in seriale sau filme holiudiene cu rating scazut pt ca nici ei, aia de dincolo de peste marea baltoaca nu mai cred in asa ceva : adicatelea cum ar fi sa vina dom director la munca si sa zica lumea : dute-n pula mea ca noi plecam. si inca ceva : daca te mai ratzoiesti la mine te altoiesc de nu te vezi. Sau elevii sa isi pot alege profesorii ori cursurile pe care sa le frecventeze? Va inchipuiti ce dragutz ar fi pentur profesorul terorist la materia pizdii de oricum n-ai nevoie de ea sa fie anuntat ca nu mai este angajat in acea institutie deoarece nu mai are doritori pt cursul sau?
Si culmea este ca, ani mai tarziu la cele intruniri ale claselor, asa cum observa si un clasic cu tristete, acei teroristi ai claselor, ale unor generatii intregi sunt cei mai apreciati si au cel mai mare auditoriu. au uitat cand isi jurau razbunare eterna pentru noptile de vara in care studiai si pentru corijentele ce promiteau sa te lase cu sechele.

Alt paradox dragutzel este faptul ca si voi ajunsi in pozitiile de decizie sau de conducere, aplicati aceeasi tactica...sau nu este paradoxal? Dap, my mistake. Il urati pe ala nu pt ca va umilea ci pentru ca nu erai tu acolo sa ii umilesti pe altii.

Citim ziare in care nu se spune nimic, contin doar manipulare ( sa citez iar niste clasici? cu " o sa o scot din pantaloni manipulati-ma pe mine?"), vedem emisiuni in care ni se arata cum gigel prins la furat cartofi e bagat la parnaie 4 ani ori vasile devalizand ceva fonduri europene primeste 1 an cu suspendare.
Toata lumea se exprima frumos, diplomatic, politicos si plat. nici nu au ceva de spus, ar putea deranja mai un finantator, mai o firma de si-a pus reclama pe site, mai 1 politician in vana.
Astfel incat ne balansam mai departe pe pishatul de tzantzar dintre piscuri, emitand mesaje fara continut.
Plm, macar nu riscam sa suferim la lingurica.

Salvatorii nostri sunt basescu si mitica de la fotbal ori becali. Suntem toti de acord ca sunt niste dobitoci, niste cretini insa dreaq, macar au mesaj. Au public si zic acolo ceva, iar noi suntem mari admiratori de circ astfel incat ii apreciem. De circ si show-uri ieftine de stapani cu biciul in mana care sa tina ceasta natiune in frau. Nu de alta dar daca scoatem fraul am putea ajunge colo ca nenorocitii aia de francezi de au facut cea revolutie cu ceva sute de ani inainte sau ca aia de au facut-o de catifea si acum ne dau de sus cu jet si presiune.
De ce oare? ca avem o tzara mare, frumoasa, bogata.
De acord dragilor, numai ca locuitorii sunt verze, praf pulbere fina. Tigani, lenesi, hotzi, javre, sclavi.
Cel mai bun exemplu? cred ca japonezii care au demonstrat ca faza cu biciul si rahatul aferent sunt neadevarate iar noi ne-am revansat demonstrand ca putem face din bici un cacat, ca poti sa pierzi cu chinta roiala in mana ca posmagii aia daca nu-s muietzi calumea ne bagam mushchiu-n ei.

Somn usor dragii mei,
Vise placute.

Niciun comentariu: